THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

pátek 23. července 2010

A Very Potter Musical + A Very Potter Sequel

A Verry Potter Musical
 
   V roce 2009 vytvořila skupina StarKid Production muzikál A Very Potter Musical. Skupina se skládá ze žáků z michiganský vysoký školy, a to je tak všechno, co se mi o nich podařilo vydolovat (teda předtím, než jsem si řekl, že mě to stejně moc nezajímá...). Záhy dali celé představení na YouTube pod jménem Harry Pottor: A Musical, nicméně zase ho stáhli a později nahráli se změnami a novým názvem, hlavně aby bylo video přístupné i pozdějším ročníkům.

   Děj více méně kašle na knížky, respektive bere si z nich určité části, ale plácá do sebe zápletky z několika knih. Nicméně celou dobu dává smysl, přinejmenším těm, co znají celou sérii. Lidí, co neznají celou sérii, je stejně nejspíš tak málo, že to je šumák.

   Harry a jeho kamarádi tedy nastupují do druhého ročníku v Bradavicích a dostávají nového učitele na Obranu proti černé magii - Quirella. Ten přijde s nápadem uspořádat školní pohár mezi kolejemi (něco jako pohár tří  kouzelníků, ale vlastně úplně jinej), samozřejmě aby se zbavil Harryho. Zatímco Harry plní úkoly, snaží se zbavit otravné Hermiony a přesvědčuje Draca, že je mu úplně šumák, že ho příští rok přeloží do Pigfarts (kouzelnická škola vedená mluvícím lvem, která je...a teď bacha...na Marsu, takže všichni žáci musí nosit skafandry), Quirell navazuje přátelské pouto s Voldemortem, kterého schovává pod šátkem, hlavně během sledování filmů (ovšem každý vidí jen půlku, když se musí střídat...). Pomocí naběračky na punč ho ale přenese na hřbitov, kde Voldemort dostane zpátky tělo a pod vlivem Bellatrix hodí vraždu Cedrica na Quirella (chudákovi to úplně zlomí srdce...).

   Zbytek děje se už tak nějak pobíhá po Bradavicích, bojuje se Smrtijedy a ničí se viteál v podobě plakátu Zacka Effrona. Samozřejmě nechybí ani závěrečný pokec s Brumbálem (co by to bylo za HP dílo, kdyby tak zásadní klišé vypadlo...), který nakonec odletí s mluvícím lvem na Mars...

   Musím říct, že u tohohle jsem se nebavil tolik, jako u druhého dílu, ale možná to bylo proto, že jsem je sjel oba hned za sebou a Sequel jsem viděl jako první. Herci jsou vážně výborní, hlavně holka, co hraje Draca, je vážně špičková. Nějak jsem teda nepochopil, proč se neustále někde válí po lavicích, ale ok. Dál se mi fakt dobrý zdáli Ron, Snape a Voldemort, co se týče zbytku, ani bych neřekl, že tam někdo výrazněji vyčnívá (pravda, to jsem vyjmenoval skoro všechny hlavní postavy...).

   Písničky většinou nejsou nic moc, převážně zpívá jen jeden člověk a nějak moc chytlavý nejsou...upřímně, většinou jsem je přeskakoval (trochu blbý u muzikálu, já vim). Za něco stojí akorát song Harryho a Quirella o tom, jak Harrymu děsně chybí matka a Quirellovi Voldemort. A ještě Voldemortův song potom, co získá zpátky tělo...protože stepující Pán Zla je prostě neodolatelnej pohled :o)

   Trochu mě rušilo, jak herci prezentují sponzory...nicméně to ještě není nic proti tomu, jak to vypadá v Sequelu...takže dobrý.

   I když tenhle díl není tak dobrý, jako první, pořád to stojí za podívání. Děj trochu ztrácí ke konci konzistenci, písničky jsou občas docela opruz a možná by stálo za to udělat nějakou verzi, kde by byli herci pořádně slyšet. Protože hlavně při písničkách jsem občas moc nechytal, co říkají. Taky nechápu, že mezi jednotlivými nahranými částmi jsou docela zásadní rozdíly ve kvalitě zvuku. Nicméně je to zábava a na konci se dočkáme ještě většího happy endu než v knížce, takže všechno dobrý.

   Jak jsem psal, celá věc je dostupná na YouTube, a to tadyVpravo nahoře je pak vždycky odkaz na další díl.

A Very Potter Sequel 

  O rok později stejná skupina lidí vytvořila pokračování muzikálu, a to A Very Potter Sequel. Tentokrát je vidět, že měli trochu štědřejší sponzory, o to nápadněji je ovšem ukazují. Někdy až moc, hlavně když Ron pomocí gumovýho hada složí Snapa...ale tak bylo to docela vtipný.

   Děj začíná v době, kdy Harry porazil Voldemorta a Lucius svolává Smrtijedy. Rozhodne se, že situaci zachrání tím, že se vrátí v čase a sejme Harryho ještě v prvním ročníku (čímž se ze sequelu stává prequel, ale tak nevnášejme do toho ještě víc zmatku...). Harry se zatím dozvídá, jakou má vlastně v kouzelnickém světě pověst, setkává se s Ronem a Hermionou, atd. Děj opět knížky moc nerespektuje, takže tu je smíchaný Lupin, Sirus a Umbridgeová, nicméně více méně se celou dobu sleduje dějová linie třetí knížky. Samozřejmě až na to, že tam chodí Lucius z budoucnosti, potom Draco z budoucnosti, potom Harry a Hermiona a Ron z budoucnosti, ke kterým se při cestě časem přidá i Draco z budoucnosti, který tak vlastně cestuje nadvakrát, takže v jeden moment by měli po Bradavicích chodit tři Dracové.

   Autoři si tentokrát dělají s postavami ještě víc, co se jim zachce, než předtím. Slash Voldemort/Quirell tu nahrazuje Brumbál/Snape a vůbec se to páruje trochu podivně...ale nějak jsem to čekal předem. Nicméně co celý věci dává šmrnc je Umbridgeová, kterou hraje dost namakanej kluk a jde mu to naprosto dokonale. Její postava je tady snad ještě vyšinutější než v knížce a její rozhovor s mrtvou matkou je podle mě úplnej vrchol celý hry. Jeden z vážně skvělejch kusů s Dolores je třeba tady, Mama's Little Loving Hand mě málem zabila...a to jsem ji jen viděl.

   Písničky jsou mnohem snesitelnější, vůbec jsou nějak záživnější, je jim líp rozumět a herci předvádějí i jakýsi tance. Postavy jsou sice dost daleko od předlohy, ale plus mínus se drží hranic normálnosti...až na Draca, ale tam je to fakt roztomilý. Láska, krása a pravda na konci samozřejmě opět zvítězí a ani tady nechybí pokec s Brumbálem na konec, takže všichni by měli být spokojení.

   Celý je to opět dostupný na YouTube, první díl tady. Další epizody se dají asi prokliknout vpravo, nebo se musí najít, ale to asi není problém.

0 komentářů: