THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

úterý 18. května 2010

Malice in Wonderland (2009)

   Jak jsem na tenhle film přišel, to už si vůbec nepamatuju, prostě jsem asi někde náhodou našel jméno Malice in Wonderland a přišlo mi to dost zajímavý na to, abych si to sehnal. A musím říct, že jsem neprohloupil.
   V ději se objeví většina podstatných postavy, i když jejich role jsou často dost změněné. Například ten černoch vlevo na přebalu je Šklíba, ale jen se mimoděk mihne. Takže, jde o to, že Alenka se na začátku řítí metrem, pronásledují ji dva chlapíci, ona proběhne kolem bezďačky a dostane se do slepé uličky. Tak se ženský zeptá, kde je ulice Hulme a zase běží dál. Jenže jak si to tak maratoní přes silnici, srazí ji auto s Bílým králíkem. Celou dobu jde o to, že Whitey (ten králík, kdyby to nebylo jasný) chce na velkou párty, kde by mohl bossovi londýnskýho podsvětí nabídnout ten nejlepší dárek ze všech. Cestou se dvojice rozdělí, ovšem Whitey začne Alenku docela akčně hledat, když zjistí, že to je dcera miliardáře a že za ni nabízí 10 milionů dolarů. Alenka se mezitím tak různě sune, potkává divný lidi (potkávat normální lidi ve verzi Alenky v Říši divů by bylo...divný; ale potkávat tam divný lidi je normální, není to divný?), jde z průseru do průseru a ještě to všechno prokládá polykáním prášků, který ji sice vždycky na moment uspí, ale taky jí pomáhají vrátit paměť (jo, o tu přišla, když ji Whitey složil svým taxíkem). Nakonec se teda Alenka dopraví k bossovi (Srdcová královna, ofkóz), který má slabost pro banky, opancéřované vozy a mladé hochy (Alenčin výkřik "You think you are so tough but you are nothing but an old queen...priceless, tohle Carrolla rozhodně nenapadlo, když to psal...). Jen by mohl ječet trochu častěji SRAŽTE JÍ HLAVU (respektive víc jak nulakrát).
   No, potom dorazí Whitey s dárkem - obřím dortem, co má v sobě Thajku, co je tak trochu Thajec. Ono je to teda obojí naráz, což Královnu velmi nadchne. (Vtipná přesmyčka, Whitey někde řekne, že veze jako dárek "a Thai", ale Alenka to pak někomu špatně řekne a ten si myslí, že to Králíkovi děsně nandal výkřikem: "You get him a tie so I will give him a shirt." Fakt burn.) Bohužel v tenhle moment na scénu dorazí bordelmamá (Kloboučník), který Alenka ujela s náklaďákem plným šlapek. To je samozřejmě neomluvitelný zločin a Alenka je odsouzená ke stětí hlavy. Tady se objeví Šklíba/černošský DJ, luskne prsty a zastaví čas. Ano, WTF, já vím, ale v rámci tohodle filmu to prochází. Alenka teda běží a Whitey běží a Královna běží a Král běží a Královnina divná transka běží a Kloboučnice běží a Královnin kumpán 1 - 3 běží a pak Královna zastřelí Whiteyho. SHIT!
   (Pozor, přichází vsuvka, kdy se vrátím v ději, čímž v kombinaci s tím, že jsem minulý odstavec ukončil dějovým zvratem a ještě exklamovaným výkřikem, vytvořím u čtenáře požadované napětí.) Alenka se v průběhu děje dovídala, že ty zlý hochy, co ji na začátku honili, na ni poslal její otec, a že je v celý záležitosti něco s její matkou. Jako rád bych vás napínal dýl, ale nějak se z těch sestřihů víc nevyčte, takže bohužel.
   Tady teda film definitivně opouští děj knihy, Alenka se posune v čase a všechno se vyřeší. Odhalení tajemný zápletky z dětství už nechám na vás, abyste z toho taky něco měli, že jo. Jinak ten konec je spíš blbej, ostatně zakončit film slovem love nemůže nikdy vést k ničemu dobrýmu...
   Jinak to podle mě za podívání fakt stojí, pokud máte rádi Alenku a pokud vás netrápí, že v zájmu totální výstřednosti tuhle (už tak dost výstřední) knihu lehce překroutí. Mně to teda nevadilo.  Kromě konce je to podle mě dost dobrý, postavy jsou adekvátně vyjetý, nikdo zásadní nějak nechybí (až na Humpty Dumpty, ale ten je možná až Za zrcadlem...), postavy mají tendenci mluvit v rýmech a hádankách (tady mi jen trochu vadilo, že moje znalost Alenky není dost dobrá na to, abych poznal, jestli se cituje...i když někdy je jasný, že ne - Girls call me Uff - un-fucking-forgettable). Některý hlášky postav jsou naprosto dokonalý (Insanity is not a plea. It's a way of life!) a překládat Caterpillar (Housenka? i když v čj je to ještě nějak jinak...) bych snad vůbec nechtěl. Upřímně, párkrát jsem vůbec nepochopil, co říká. Ale zbaví se policejního auta, co ho pronásleduje, když otevře okýnko auta a vypustí na něj svůj trávovej kouř... :o)
   Takže, prostě si to zkoukněte...

0 komentářů: